A barátnőm egy honlapot indít a fotós munkáinak

Azt hiszem titkon mindig is művészlélek voltam. Vagyis inkább azt mondanám, hogy egy kis művészlélek darabka rejlik bennem, mert hát bizonyos művészeti ágakat kifejezetten kedvelek, de az alkotásban sajnos nem jeleskedem. Ennek ellenére a színművészetet és a verseket, zenéket egyenesen imádom. Mindig is jó érzékem volt ahhoz, hogy az apró részleteket is észrevegyem, így azt hiszem ezért is tudok kicsit mélyebben tekinteni ezekre. Ami viszont nagyon távol állt tőlem az a festészet. De, ez változni látszik, mert egyre jobban értékelem a festményeket is, de inkább a szép fotók azok, amik igazán érdekesek számomra. Ezt pedig egy fotós barátnőmnek köszönhetem.

Általában természetfotókat és videókat készít, de több országban járt már, és sosem jött még haza fotók és különböző felvételek nélkül.

Nagyon tehetséges, szerencsére kap megkereséseket is, de többet szeretne utazgatni, ezért az az ötlete támadt, hogy készít magának egy honlapot, ahová fel tudja tölteni a munkáit és a videóit is. Ehhez az egyik barátja ajánlotta neki a tárhely bérlést, mint lehetőség. A barátnőm egy kicsit vonakodott, mert meg volt róla győződve, hogy a tárhely bérlés árak magasak.

Az ismerőse a rackforest.com tárhely bérléssel is foglalkozó cég honlapját mutatta neki, hogy nézze meg. Persze gyorsan ki is derült, hogy közel sem olyanok a költségek, mint amilyennek elképzelte. Először kicsit kétségbeesett, mert elég sok csomag közül lehet választani, de ahogy továbbgörgetett látta, hogy minden csomag mellett olvasható egy rövid leírás, hogy milyen esetekben, melyiket ajánlott választani.

Ezek a tárhelyek teljesen biztonságos szervereken futnak, így minden tárhelyen lévő honlap, vagy webshop is teljes biztonságban van. Ez nyilván a vírusok miatt fontos, illetve az esetleges adatlopások miatt is.

Egy tíz gigabyteos tárhely bérlése mellett döntött a barátnőm, ami nem volt nehéz, mert konkrétan, szó szerint arra a célra ajánlják ezt a csomagot, amire ő használni szeretné. Vagyis, hogy olyan művészeti témájú oldalak számára tökéletes, ahová nagyméretű fotók, illetve videók kerülnek feltöltésre. A látogatók befogadását tekintve: ez a tíz gigabyteos tárhely, naponta maximum 1500 különböző helyekről érkező látogatót bír el. Ami elég nagy szám, és ha azt nézzük, hogy a cél az, hogy minél több ember megismerje a barátnőm munkáit, akkor ebből a szempontból is tökéletesen megfelelő.

Ennek a csomagnak az éves bérlési díja bruttó 20.193 forint, vagyis valóban, az itt megtalálható tárhely bérlés árak egyáltalán nem magasak. Csak érdekességképp említeném meg, hogy a legkisebb tárhely bérlése évente csak bruttó 4.826 forintba kerül.

A barátnőm által választott csomagnál egyébként a tárhelyhez hozzárendelhető domainek száma 15, a hozzárendelhető aldomainek száma pedig nincs meghatározva, vagyis korlátlanul hozzáadhatók. Emellett pedig még egy terabytenyi adatforgalom is benne van a csomagban, ez természetesen havonta értendő.

Már csak egy szuper hangzatos, könnyen megjegyezhető domain nevet kell kitalálni, és el is indulhat a honlap.