A cégalapítás művészete

Annyiféle művészet létezik, én személy szerint többért is rajongok. Egészen kisgyerek korom óta mindig jelen volt az életemben valamilyen módon a művészet és annak többféle válfaja is. A kezdetekben zeneiskolába jártam hosszú éveken keresztül gitározni, majd később énekelni tanultam egy magántanár segítségével. Ezt a mai napig előszeretettel teszem, de most már inkább csak itthon a négy fal között.

Hamar rá kellett jönnöm, hogy túl lámpalázas vagyok a nagyobb tömegekhez és hogy nem éri meg a stresszt az az 5 perc hírnév, mert előtte napokig ezen aggódok. Ettől függetlenül nagyon szerettem mindig is a zene világát és a mindennapjaim része. Nagyobb koromra pedig még több művészeti tevékenyég kezdett érdekelni. Egy időszakban mindent ki akartam próbálni. Szerettem volna megtanulni festeni, hímezni, fazekas dolgokat készíteni, ékszereket kreálni, szóval végülis mindenféle kézműves dolog szóba került.

Ezek közül egyébként végülis horgolni ténylegesen megtanultam, sőt egy-egy makramé kulcstartó elkészítése sem fog ki rajtam. Szóval a művészetek palettájáról azért már van ez az, ami megy nekem is. De persze őszinte csodálattal nézem azokat, akik mesterei annak, hogy valaki más arcképét vászonra vigyék, vagy a fotóst, aki tökéletesen el tudja kapni azt a pillanatot, ami egy igazán különleges képhez szükséges.

Az pedig külön fantasztikus, hogy ez az egy szó, hogy művészet, mennyi különböző dolgot képes magába foglalni, hiszen szinte mindennek, amit az ember csinál, megvan a saját maga külön művészete, és akkor vagyunk igazán otthon valamiben, ha már ezen a művészi szinten tudjuk űzni az adott dolgot. Azt hiszem ez a szó szoros értelmében összekapcsolható a szenvedélyessel, hiszen egy igazán jó alkotáshoz, munkához, hobbihoz elengedhetetlen, hogy szenvedéllyel tudjuk azt csinálni.

Aztán most már így felnőtt fejjel arra jutottam, hogy minden lehet művészet, amit az emberek igazán magas szintre tudnak emelni. Egy barátom nem is olyan régen mesélte, aki cégalapítás előtt áll, hogy bizony-bizony azért nem is olyan egyszerű ez a történet, sőt mindig vannak újabb és újabb kérdések a fejében. Ahogy mesélt róla elkezdett érdekelni, hogy mégis hogyan is érdemes ennek neki látni és mikre van szüksége annak, aki egy ilyen óriási projektbe készül belevágni.

A Gross cégcsoport weboldalát kezdtem tanulmányozni, mert itt minden nagyon átfogóan le van írva arról, hogy mire is szükséges nagyon odafigyelni egy cégalapításnál. Kezdjük mindjárt ott, hogy nagyon oda kell figyelni arra, milyen nevet választunk a cégünknek, mivel egy teljesen egyedi névnek kell lennie, ami nem egyezhet semmilyen más cég nevével. Ezt követi, hogy azért szükségünk lesz egyéb szakemberekre, például egy nagyon jó és megbízható könyvelőre, akit már a cég megalapítása előtt érdemes kiválasztani és akár egy jó székhely szolgáltatóra is, ha nincs igazán konkrét székhely a cégünk számára és nem szeretnénk, hogy az otthonunk legyen bejegyezve minden hivatalos papírba.

Egyébként a Gross cégcsoport pontosan ebben segít többek között, hogy székhelyet tudnak tőlük bérelni az ügyfeleik. Nagyon hasznos, hiszen a székhely cím rengeteg hivatalos dokumentumban fog szerepelni, ha van weboldala a cégnek, akkor ott is meg kell jeleníteni, így nem biztos, hogy szívesen tennénk ország-világ előtt közzé a családi fészket, ahol a társunkkal, gyerekeinkkel éljük a mindennapokat.

Szóval amellett, hogy tényleg érdemi információt találunk a Gross cégcsoport honlapján, még segíteni is tudnak a székhely bérlésben. Emellett találunk fent az oldalukon rengeteg cikket, jó tanácsot, és tulajdonképpen mindenféle tartalmat a cégalapítással kapcsolatban.

Ahogy flangáltam a weboldalukon azt vettem észre, hogy nagyon felhasználóbarát. Számomra ez nagyon fontos szempont. Engem nagyon frusztrál, amikor egy honlapon össze-vissza kell ugrálnom, hogy megtaláljak valamit, mert nem egyértelműek az elrendezések, nehezen kezelhető a felület. Ez engem abszolút ki tud ábrándítani és elüldöz. Itt viszont mindent könnyen és gyorsan megtaláltam. Egészen belemerültem a különböző cikkek tanulmányozásába. Rengeteg körülményes tényezőre kitérnek, amire nem biztos, hogy gondolna az ember, ha valaki nem hívja fel rá a figyelmét.

A székhely szolgáltatásuk pedig abszolút sokszínű, hiszen több kerületben is elérhető. Annyi a feladata annak, aki igénybe szeretné venni, hogy megkeresi melyik kerület a legalkalmasabb számára, a többiben pedig már kézen fogva vezeti majd a grossoffice.hu csapata.

Annak az oka pedig, hogy ebbe ilyen mélyen belementem, az nem más, mint, hogy miután átnéztem a Gross cégcsoport honlapján mindent és elolvastam, hogy mivel foglalkoznak, valamint tanulmányoztam, hogy milyen mennyiségű információs anyaggal töltötték meg az oldalukat, arra jutottam, hogy a művészeten is túl mutat az általuk nyújtott szolgáltatás.

Egy székhelyszolgáltatás is lehet művészet, ha azt ilyen módon végzik, és tényleg minőségi cikkekkel megírt oldallal rendelkeznek, ahol minden kérdésünkre választ kaphatunk és ehhez nem is kell órákat keresgélnünk, mert átlátható, összeszedett helyen vannak. Úgyhogy nekem ez a volt a mai napi tanulásom, hogy, ha valamit az ember igazán teljes odaadással csinál, akkor egy magasabb szintre emelheti azt az átlagnál és elérheti, hogy az emberek megbecsülést érezzenek, amikor a munkáját figyelik.

Úgyhogy mindent összefoglalva a művészetek továbbra is fontos szerepet töltenek be az életemben. Azt gondolom, hogy rengeteg dolgot szeretnék még ezen a területen látni és megtanulni is, mert egyszerűen feltöltenek és nagyon könnyen segítenek kikapcsolni a mindennapokból. Ezenkívül pedig határozottan biztossá váltam abban, hogy a Gross cégcsoport művészi szintre emelte a munkájukat és nagyon sokat tudnak segíteni egy-egy cégalapítás sikerességében, mindamellett, hogy a szolgáltatásuk egy igazán jó dolog, ami rengeteg vállalkozónak nyújthat segítséget, akik szeretnék, hogy a székhelyük egy biztos helyen legyen bejelentve és ne kelljen aggódniuk esetleg amiatt, hogy megegyezik az otthoni címükkel.

A szolgáltatás mellett pedig összefoglaló jelleggel megtalálnak minden fontos választ a kérdéseikre, hiszen találhatnak olyan cikkeket, amik még a kérdést is megelőzik és megkímélik őket egy kellemetlen szituációtól. Ha pedig már belevágunk egy cégalapításba, akkor azt gondolom, hogy úgyis mindenki egy alapos informálódással kezdi meg ezt az utat, hiszen nem egy apró dologról beszélünk, hanem egy igazán felelősségteljes és nagy volumenű beruházásról, ami átformálja az adott személy életét.

Nekem mindenesetre ez egy hatalmas felismerés volt, hogy mennyire szűk kategóriába húztam eddig a művészeteket, ahhoz képest, hogy mennyivel több dolog férhet bele. Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok ezzel egyedül és más is találkozott már olyan tevékenységgel, amiről azelőtt egészen mást gondolt, mint miután közelebbről megvizsgálta és átformálódott a nézőpontja az adott dologról. Mint azt a cikkem elején említettem, ez a felismerés hozza magával, hogy minden létező tevékenység művészi szintre emelhető, ha, aki foglalkozik vele, igazán mélyen elhivatott és képes erején felül teljesíteni ebben a számára fontos dologban. Így hát éljen minden művészet!