A fogszabályzó is lehet színes, művészi vagy egyedi

fogszabályzó nem csak gyerekeknek kellhet. Egyre többen vannak, akiknek felnőtt korukban lesz fogszabályzójuk, mert gyermekkorban a szülők nem tartották annyira vészesnek a helyzetet. Van állandó fogszabályzó és van olyan, amit le lehet szedni, csak éjszaka kell hordani. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok embernek van éjjeli fogszabályzója.

A fogszabályzó mindig megrémíti a gyerekeket, hiszen senki sem szeretne úgy kinézni, mint a mesefilmek karakterei. Pedig egy fogszabályzó lehet szép is, illetve vannak már olyan technológiák, amikkel nem is nagyon látszik.

fogszabályzó
fogszabályzó

Amikor gyerekek voltunk, minden osztálytársamnak színes fogszabályzója volt. A fogszabályzó akkor már nem is tűnt olyan rossz dolognak, kicsit úgy éreztem, kimaradok valami vicces dologból, amiért nekem nem volt. Minden alkalommal, amikor fogorvoshoz mentek, új színekben pompázott a fogszabályzójuk. Mindenki úgy játszott a színekkel, ahogy szeretett volna.

Most viszont nekem is fogszabályzóra van szükségem. Akkor azt éreztem, hogy kimaradok valamiből, most pedig kissé szomorú voltam, hog felnőtt koromra kell viselnem. Mikor kiderült, azonnal elkezdtem keresgélni és sikeresen találtam is egy olyan fogászatot, ahol a fogszabályzó ára nem a csillagos egekben van, így telefonáltam is nekik, hogy szeretnék egy időpontot.

A fogorvosbudapest.info-ról van szó, ott minden ár kint van a honlapon, nincsenek rejtett költségek. Míg a körzeti fogorvos azt mondta, hogy állandó viseletre kell fogszabályzó, a rendelőben azt mondták, elég csak éjszaka viselnem, aminek örülök, hiszen gyermekkoromban hiába tetszett a többiek színes fogszabályzója, most, felnőttként kicsit furcsán néznék ki vele.

Szerencse, hogy eljöttem ebbe a rendelőbe és kikértem más szakemberek véleményét is, mert így nem kell állandó fogszabályzót viselnem.