A matchstick monkey valóságos műalkotás

Az, hogy ki mit lát a művészetben és az, hogy ki miben látja meg a művészetet, mindenkinél nagyon különbözik. Mindenkinek más a szép és más az egyedi. Valaki a festményeket szereti, valaki a rajzokat, valaki a szobrokat, valaki meg a véletlenszerű, fura tárgyakat.

Ez utóbbiak mi lennénk a férjemmel. A lakásunk tele van furcsábbnál furcsább dolgokkal és kacatokkal, amiket mi egyszerűen imádunk. Mindegyikbe mást látunk bele, mindegyiknek megvan a saját története és ezáltal a saját szépsége. Együtt azonban mégis egy olyan összképet alkotnak, ami remek hangulatot kölcsönöz a háznak. Na ezt hívom én művészetnek!

Az egyik nappaliban látható tárgynak pedig aztán igazán különleges története van. Azt hiszem, hogy ő sosem fog már elkerülni tőlünk. Ez a kisfiunk első és utolsó rágókája, egy matchstick monkey.

Most biztos sokan vakarjátok a fejeteket, hogy miről is beszélek. Ez a rágómaki, ami matchstick monkey névre hallgat, egy csodálatos rágóka, ami minden pénzt megér. Az imaginebaby.hu oldalról rendeltük annak idején és a kisfiunk pár hónapos korától kezdve majdnem hároméves koráig el sem engedte. Soha semmilyen más rágóka nem volt jó neki, így csak is ezt volt hajlandó a kezébe venni.

Ez egy BPA mentes anyagokból készült maki alakú, színes, közel 11 cm magas rágóka. Szuper praktikus és nagyon könnyen tisztítható, ezt mindig is szerettem benne. Mosogatógépben és sterilizálóban is tudtam fertőtleníteni, tisztítani, ez pedig nagyban megkönnyítette a dolgomat a mindennapok során.

A rágóka sok mindenre nagyon jól megfelel. Amellett, hogy lefoglalja a picit és fejleszti a motorikus képességét, a fogzási folyamatban is nagyon nagy segítség. Gyengéden masszírozza a kisded ínyét, ezzel pedig enyhíti a fájdalmakat, amit a fognövekedés okoz neki. Akár még azt is lehetne mondani, hogy előkészíti a fogkefe használatát a későbbi időkre.

Abban is nagy segítség volt, hogy a különböző fájdalomcsillapító krémeket, géleket rákenve könnyen a baba szájába tudjuk juttatni, majd bemasszírozni azokat a fájó területekbe.

Rengeteg színben elérhető, kezdve a rikító árnyalatoktól egészen a púder színekig, így mindenki megtalálhatja a magának és a babájának megfelelőt.

Ha az én ajánlásomnak nem is hinnél, az imaginebaby.hu oldalon számtalan pozitív értékelést fogsz találni. Tényleg megéri beruházni egy ilyenre, hiszen amellett, hogy rengeteget segít, az egyik legjobb barátja is lesz a gyerkőcnek. Ja és majdnem el is felejtettem: még dekorációnak is tökéletes!