A napelem felszerelés is művészet?

Sokfajta galériában és koncerten megfordultam már, egyik másik még tetszett is, ám többre értékelek egy szép olajfestményt, mint egy kotrásnak nevezett akvarell két, amely csak a művésznek nevezett személy kreatív kivetülése lehet, melyet lehet nem is a nézőközönségnek szánt, csupán öncélú önkifejezés egyik módszere, amelyet elvár, hogy értékeljen a nagyérdemű. Nem minden esetben aratnak nálam az ilyen jellegű képek osztatlan sikert, de el fogadom és próbálom értékelni ezt a fajta művészeti irányt is.

De akkor gondolkodtam el leginkább ezen a témán, hogy mi is művészet, amikor a szomszéd házon napelemeket szerelő munkásokat néztem, hogy ez is egyfajta művészet, és ők is alkotnak most, valamint, hiszen létrehoznak egy olyan dolgot, amiből a másik fél profitálni fog.

Beszélgettem is később a szomszédommal, hogy – hogy rászánta magát arra, hogy napelem rendszert szereltet fel. Kezdte természetesen azzal, hogy nagyon környezettudatos lett az elmúlt években és számára fontos lépés volt ez, hogy felszereltette a napelem rendszert, máskülönben pedig nem rossz dolog ez pénztárca tekintetében sem, ez a befektetés pár éven belül megtérül és után már nem lesz gondja az energia felhasználással. Kutakodott az interneten, hogy melyik céget is válassza, de hát kritériumai voltak, volt egy elképzelése, arról, hogy mennyi összeget tud a megvalósításra szánni, ebből semmiképpen nem akart engedni. Másik ilyen kitétele, hogy legyen szimpatikus az a cég, akinél megrendeli és majdan az a cég érkezik felszerelni is a napelem rendszerét.

Már a honlapja is nagyon szimpatikus volt a cégnek a szomszédom számára, már talán itt tudta, hogy megtalálta az álmai napelem rendszerének kivitelezőjét. Nagyon szimpatikus volt számára, hogy olyan beszámolókat is közöl a cég, melyek régebbi megrendelőitől származnak. Itt voltak kisebb és nagyobb családi házak is, és kifejezetten az volt tanulságos, hogy egy -egy házra hány kW napelemet szereltek fel, ugye létezik 3, 4, 5-6 kW-os fajta és a felszerelésük attól függ, kinek mekkora a fogyasztása, hiszen a cél, hogy a ház energia fogyasztását ellássák napelemmel.

A szomszédom árajánlatot is kért a cégtől, ezt megtehette e-mailen és, hogy ha valamiben elakadt volna, akkor a cég készségen a rendelkezésére állt volna telefonon keresztül is. A szomszédom megoldotta ezt a feladatot, leírta mekkora a háza, mire gondol hány kW -os napelemekre lenne szüksége, hogy a fogyasztásukat ki tudja termelni. Szerencsére egy rugóra járt az agyuk a céggel, hisz megerősítették a szomszédom felvetését. A napelemek ára ennél a cégnél olyan kedvező volt, hogy a szomszédom nem is gondolkodott, megrendelte a napelemes rendszert.
Fantasztikus, hogy talált egy olyan céget, ahol a napelemek ára ilyen kedvező, és még a cég bizonyosan is nagyon megbízható.

Amint azt én is észleltem a napelemek felszerelésével kapcsolatban, hogy egy nagyon profi szakemberekkel felvértezett gárda érkezett ki a szomszédomhoz. Rögvest munkához is láttak, nagy összhangban, törekedvén arra, hogy minél előbb készen legyenek, hisze a megrendelőik érdeke is azt diktálja, hogy a beüzemelés gyorsan megtörténjen. A szomszédom nagyon elégedett a céggel, el sem tudja képzelni, hogy mással csináltatta volna meg, az milyen lett volna, mert most a megkapta azt a kategóriás napelem rendszer szerelést, amiről mindenki álmodik. Azóta csak a céget ajánlja az összes szomszédunknak, hogy bátran rendeljen mindenki a cégtől, profi munka, profi minőség.