A sminkelés is egyfajta művészet

Én nagyon sokáig nem sminkeltem magam egyáltalán, és hát most se viszem túlzásba. Egyrészt azért, mert szívesebben aludtam tovább és fölöslegesnek is tartottam, másrészt – és bevallom, hogy ez volt a nyomósabb indok – fogalmam sem volt arról, hogy hogyan kellene. Vagyis, hogy hogyan kellene úgy sminkelnem, hogy ne legyen nagyon béna. Amikor próbálkoztam otthon videók és leírások alapján, rájöttem, hogy elképesztő nehéz és sosem fogok tudni igazán szép sminkeket gyártani, mert ez művészet. Legalábbis vannak olyan munkák, amik szerintem simán beférnek ebbe a kategóriába. Aztán két éve gondoltam egyet és jelentkeztem egy tanfolyamra. Azóta már nem panaszkodom.

Leginkább magamnak csinálom csak a kozmetikázást, de a barátnőim is meg szoktak keresni, ha valamilyen eseményre hivatalosak. Éppen ezért – és mert sokat szoktam gyakorolni – rengeteg sminkcuccom van. De idővel erősen megcsappan a készlet, így volt ez nemrégiben is, így utánpótlást kellett szereznem.

Ehhez segítségül hívtam az akcioleso.hu/rossmann-akcios-ujsag oldalát. A honlapon persze nem csak a Rossmann akciós újságait lehet megtalálni, mert ez gyakorlatilag egy szuper online gyűjtőhelye az akciós újságoknak, így ennek megfelelően nem csak az említett drogéria katalógusait lehet lapozgatni, hanem többek között például nagyobb élelmiszerláncokét is. De szerintem érdemes megnézni, mik vannak, mert nekem egy pár jól bevált újság van, amit rendszeresen megnézek.

Amikor tehát fogy a készletem, mindig felmegyek erre az oldalra, az akcioleso.hu-ra, mert a smink termékek drágák és ezért mindig örülök, ha sikerül valami akciót kifognom. És szerencsére eddig még sosem jártam pórul, mindig volt valami, amit olcsóbban sikerült megvennem.

Sokszor már az egyéb bevásárlások alkalmával is elő szoktam venni a telefonom és megnyitni az oldalt és miközben nézegetem az újságot, úgy veszem le az élelmet a polcokról. Először butaságnak gondoltam, hogy ez eszembe jutott, de aztán egy idő után rájöttem, hogy mint bármilyen formájú spórolás, ez is tudatosságot igényel, mert így valóban célzottan az akciós termék felé veszem az irányt. Bár nem lehet azért olyan óriási összegeket spórolni, de van ugye az a mondás, hogy sok kicsi sokra megy. És ez azt hiszem egy örök érvényű igazság.