Amikor az ötévesed eléd áll, hogy ő művész lesz…

A kisfiam egyik kedvenc témája, hogy ki mivel foglalkozik és ki mi akar lenni ha nagy lesz…

Az utóbbi az ő esetében általában hetente változik és a legfurább és legmerészebb szokott hazaérkezni az oviból. Nem is tudom hol hall ezekről a foglalkozásokról, mindenesetre a férjemmel támogatjuk az elhatározásait, annak ellenére, hogy kissé gyorsan váltogatja és mondhatni szeszélyesek. Azon a véleményen vagyunk, hogy annál jobb lesz neki minél többet tapasztal. Mi csak támogatni tudjuk és majd úgy lesz, ahogy végül ő akarja. Bár ez 5 évesen elég messzinek tűnik.

Az utolsó elképzelése felnőtt korára az volt, hogy művész lesz. Kérdeztem mégis milyen művész szeretne lenni, de erre már nem érkezett konkrétum, így tovább kérdezősködtem.

-Tudod mire van szüksége mindenképp egy művésznek?

Nézett rám a csodálatos zöld tágra nyílt szemeivel és megrázta a fejét.

-Kézügyességre Kicsim. Gyere, nézzük meg mennyire megy neked is.

Azzal a mozdulattal elővettem a korábban már megrendelt finommotorika gyakorló könyvet és elkezdtük megoldani a feladatokat.

Ez a könyv konkrétan 5 éves kortól ajánlott egészen a suli kezdésig, 7 éves korig.

Ez a színes lektorált feladatgyűjtemény változatos feladatokon keresztül vezeti a kicsiket miközben a cél eljutni az íráselemekig.

Egészen a kezdő szinttől indul és a finommotorika tökéletesítésére épít. Nagy könnyebbség a gyerekeknek mikor már iskolába kerülnek, hogy szenvedés lesz az írásjelek gyakorlása, vagy már összehangoltan tudja mozgatni ujjait és a ceruzát a lapon haladva.

A feladatgyűjtemény kidolgozásakor az anatómiát is figyelembe vették és ahhoz mérten határozták meg a korosztályos ajánlást, ugyanis 5 és 7 éves korukban fejlődnek úgy az idegpályák  izmok a gyerekek kezébe amire már érdemes és kell is építeni.

A könyv profi felépítése itt nem áll meg, ugyanis különféle készségeket is fejlesztenek aközben, hogy gyermekeink jól szórakoznak.

Kifejezetten jót tesz a koncentrált figyelemnek, kombinációs képességnek és kreativitásnak, ha gyakorlunk csemetéinkkel.

A vonalvezetés az iskolai keretek között már csak gyerekjáték lesz, ha a finommotorika fejlesztésére ajánlott könyv segítségével foglalkozunk a gyerekekkel.

A legjobb az egészben, hogy nem szükséges szakembert alkalmaznunk, nem kell magánórára járnia az ovisainknak, hanem mi magunk segíthetjük ebben a folyamatban.

A játékos feladatok megoldásával sikerélményt biztosítunk a gyerekeknek, akik a színes és kedves grafikával ellátott könyv kitöltésével felkészülnek az elkövetkező évek tanulmányaira.

A könyv összeállítója Szabó Szilvia, a Szilvia Logopédia létrehozója.

Weboldalán számos könyv elérhető mindamellett, hogy különféle tippeket olvashatunk miként érdemes ezekkel foglalkoznunk, hogyan álljunk neki a feladatoknak.

A könyvek árait tekintve nem kell aggódnunk, szinte bárki megengedheti magának, akinek fontos a gyermeke képzése. És mint korábban említettem rengeteget spórolhatunk, hiszen nem kell szakkörökre vagy magántanárhoz járatni az ovisokat. 

Az oldalon hallhatunk vegyes könyvcsomagokat is, amivel anyagilag kedvezőbben is kijöhetünk.

Bármely könyv tetszene is meg, bővebb leírásokat olvashatunk azokról, így biztosan nem lövünk mellé. Mindegyik kiadványnál a könyv célját ismertetik mindamellett, hogy találunk korosztályos ajánlást is.

A rendelés során csak a megfelelő baloldalra kell kattintanunk a Szilvia Logopédia webhelyen és a  kiválasztott könyvek darabszámainak beállítása után pár adat megadása után a legördülő listákban rákattintunk a kívánt szállítási és fizetési módra. Utána már csak várnunk kell a csomagra.

De addig is ajánlom elolvasni a Szilvia Logopédia oldal segédanyagait, hogy felkészülten állhassunk neki a gyermekünk és előttünk álló feladatokra. Csak annyit kell tennünk, hogy végigböngésszük a sebhely füleit mint az Iránytű-t és a gyakori kérdéseket.

Megéri ezzel foglalkozni, ha művész akar lenni kisfiunk, ha nem.