Az egyedi szappan készítése is igazán művészi tud lenni

Készítettél már szappant? Ez a művészeteknek egy szerintem nagyon kreatív és sokoldalú fajtája. Itt nem csak a szappan színe, a formája a kérdéses, hanem az illata is. Több érzékszervünket kell használni hozzá, hogy a tökéletes szappant meg tudjuk kreálni.

Vannak, akiknek elég egy sima, fehér szappan, de szerintem az sem mindegy, hogy milyen a színe, az illata, a formája. Sokkal nagyobb élvezet egy esztétikailag szép szappannal kezet mosni.

Nekem nagyon fontos, hogy hogy néznek ki a mindennapi használati tárgyaim, nem mosok kezet csúnya szappannal.

Szeretem belevinni a kreatívságomat a mindennapi dolgokba, ezért is kezdtem el otthon szappanokat gyártani. Eleinte nem vittem túlzásba, csak kísérletezgettem. Nem mindegy ugyanis, hogy mennyire kemény egy szappan, ahogyan az sem, hogy mennyi olajat, mennyi színt teszünk bele.

Persze sok szappan recept van az interneten, de én mégis szerettem volna a saját receptúrámat kidolgozni.

Az elején elég sok elrontott, kellemetlen szagú szappant készítettem, de most már kezdek belejönni és egészen szép darabok is sikerednek.

Még nem tartok ott, hogy a formákkal merészebben bánjak, de a színekkel és az illatokkal már elég sokat kombinálok.

Egyébként a szappan készítés ötlete nem teljesen új keletű nálam, korábban már próbálkoztam más tisztálkodószer gyártásával is. Mondjuk, nem egészen tisztálkodó szer, de a vízbe dobjuk, tavaly karácsony tájékán fürdőbombákat gyártottam, majdnem mindenkinek azt adtam ajándékba.

Idén karácsonykor pedig szerintem a szappan lesz a menő.

Amikor a fürdőbombákhoz kerestem illőolajokat, akkor akadtam rá a humanityaruhaz.hu/termek/natrium-hidroxid_gyongy_900_gramm oldalra, és innen eredt a szappangyártás ötlete is.

Itt találtam ugyanis először kifejezetten szappan gyártásához szükséges termékeket, és innen indult az ötlet, hogy folytatom a fürdőszobai karrieremet és a fürdőbombákról átállok a szappanokra.

A humanityaruhaz.hu/termek/natrium-hidroxid_gyongy_900_gramm egy naturális, természetes termékekkel foglalkozó webáruház egyik aloldala. Náluk mindent meg lehet találni, amire csak szükségünk van a mindennapi életben, és szerintem más, hasonló minőségű termékeket forgalmazó áruházakkal szemben még olcsónak is számítanak.

Fontos nekem a környezetvédelem, a saját készítésű szappanjaimmal is azt érzem, hogy egy kicsit közelebb kerülök a zero waste életmódhoz.

Nehéz száműzni a csomagolóanyagokat az életemből, nem megy egyről a kettőre, de igyekszem. Ahogyan a Humanity áruház is, úgy én is törekszem arra, hogy minél kevesebb csomagolóanyagot, műanyagot használjak a mindennapi életemben.

A természetes, kemikália mentes tisztálkodó és tisztítószerekkel, és a csomagolásmentes boltok látogatásával egyre közelebb kerülök a célom felé.

Azért is szeretem ezt az oldalt, mert gyorsan szállítanak, de van lehetőség személyes átvételre is . Emellett pedig tényleg törekednek arra, hogy a legkevesebb csomagolóanyagot használják fel a termékeik árusításánál.

Amikor tőlük vásárolok, akkor rendszerint lebomló papírzacskókban, újra felhasználható üvegekben kapom a termékeket. Ritka, mikor valami műanyag fóliában érkezik, de ha mégis van ilyen termékük, akkor a csomagoláshoz használt fólia sokkal gyorsabban bomlik le, mint a többi, ami a piacon található.

Szóval, mindent innen szerzek be, ami a szappanok készítéséhez szükséges. Fontosnak tartom, hogy egy környezettudatos, megbízható cégtől rendeljem a hozzávalókat.

Az itteni hozzávalók pedig mind nagyon magas minőségűek, a szappanjaim így lesznek mutatósak és jó minőségűek is. Nem csak kinézetre és illatra jók, de a baktériumokat is elpusztítják, ami most, a járvány időszak idején különösen fontos.

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, és elkezdtem szappanokat készíteni, mert spórolhatok is vele, ajándéknak is tökéletesek és ami szerintem minden művészetnél a legfontosabb: élvezem is a gyártását.