Az ifjú művész pár az esküvői vendégekből is művészt csinál

Még egyetem alatt barátkoztam össze Ráhellel, aki azóta a legeslegjobb barátnőm lett. Mindketten képzőművészek vagyunk, és így ismerkedtünk meg. Bár mivel most már nincsenek közös egyetemi óráink és emiatt kevesebbet találkozunk, még így is mindent megosztunk egymással. Emlékszem arra, hogy mielőtt a barátja, Robi megkérte volna a kezét, mondta, hogy úgy érzi, settenkedik valamiben. Egyáltalán nem lepett meg, amikor pár nappal rá megtörtént a nagy bejelentés: Ráhel és Robi jegyben járnak. Ez már legalább fél évvel ezelőtt volt, azóta már nagyban folynak az esküvői előkészületek. Mivel Robi maga is művész, egészen pontosan fotós, rengeteg profi ismerőse van, aki szívesen vállalja a fotózást. A művész pár azonban szerette volna, ha a vendégek is kiélhetnék a kreativitásukat. Lehetőséget akartak nyújtani arra, hogy a hivatalos fotós képei mellett a vendégek a saját szemszögükből is megörökíthessék az esküvői mulatságot. Ehhez azonban kellett egy fotóautomata Budapesten.

Elkezdték keresni a szolgáltatókat, akik fotóautomatát tudnának biztosítani a lagzira. Végül a Selfiegép mellett döntöttek, hiszen hozzájuk köthető Magyarország első selfie automatája. Ami meggyőzte őket arról, hogy a Selfiegép lesz a tökéletes választás, az a weboldalukon található rengeteg pozitív referencia volt, és a több száz sikeres rendezvény, amelyen már jelen voltak. Nem csak esküvőkre vállalják a kitelepülést, hanem csapatépítő bulikra, céges karácsonyi bulikra, szülinapokra, évfordulókra is. Elég sokoldalú szolgáltatásról van szó, így tulajdonképpen akármilyen bulira remek kiegészítő program lehet a selfie automata. A Selfiegép fotóautomata Budapesten kívül vidékre is megrendelhető, kilométer alapú kedvezményes díjjal. Kiváltságos helyzetben vannak ilyenkor a budapestiek, hiszen itt ingyenes a kiszállás.

Mellettük szólt még az is, hogy korlátlanul fotózkodhatnak a vendégek, ugyanis az elszámolás nem az elkattintott fotók száma alapján történik. Az árajánlat egy bizonyos időtartamra szól, ami lehet 4, 6, vagy 8 óra hosszú. Ezt az időtartamot a megrendelőnek akár a helyszínen is van lehetősége meghosszabbítani, csak jeleznie kell a Selfiegép kollégájának, aki végig jelen van a rendezvény helyszínén. A fotókat több méretben is meg lehet rendelni, és kérésre bármilyen saját logót, dátumot vagy szöveget rá tudnak nyomtatni a fotópapírra.

A fotóautomata egyébként egy komplett, dobozba zárt fotóstúdió: egy tükörreflexes kamerát és egy fotónyomtatót tartalmaz, megtoldva egy stúdióvakuval a tökéletes minőségű képekért. A masina kezelése is roppant egyszerű: a vendégeknek csak egy gombot kell benyomni a gép érintőképernyőjén, és már készül is a fotó, a nyomtató segítségével pedig pár pillanattal később már a kezünkben is tarthatjuk. A látványos háttérhez számos mintás fotófal között válogathatnak az ügyfelek. Azért, hogy igazán poénos fotók készülhessenek, még egy egész asztalnyi vicces kiegészítőt is szolgáltat a Selfiegép csapata – parókákat, szemüvegeket, álarcokat, stb…

Amellett, hogy a násznép elszórakozhat a fényképezkedéssel, a képeket el is tehetik emlékbe. Ráhel és Robi célja ezzel az volt, hogy egyfajta köszönetajándékot adhassanak a vendégeknek az esküvőn való részvételért. Szerintem ez egy remek módja a hála kifejezésének. És hát ki ne emlékezne egy olyan esküvőre, ahonnan nem kellett üres kézzel távoznia? Már fel is keresték a Selfiegépet, és ajánlatot kértek tőlük. Egy napon belül meg is érkezett a megkeresésükre a válasz, és a minta fotókollázst is megkapták már. Az esküvői szervezkedésnek ezen részével tehát már nem kell bajlódniuk. Én személy szerint már alig várom, hogy együtt szelfizhessek a legjobb barátnőmmel az esküvőjén. Ehhez már csak 1-2 hónapot kell várnom.