Az igazán egyedi konyhabútorom feldobja az egész konyhát

Imádom az egyedi dolgokat. Szeretek festeni, kézműveskedni és most már arra is rászoktam, hogy a ruhatáramba és a bútoraimba is beleviszek valami egyediséget.

Nemrég kezdtünk bele egy nagy átalakításba és felújításba, ezért még sok bútorom hiányzik, de a legnélkülözhetetlenebb darabokat már sikeresen beszereztem. Így készítettem egy asztalos segítségével igazán egyedi konyhabútort. Úgy voltam vele, hogy az én konyhabútorom nézzen ki úgy, ahogyan nekem tetszik. Az előre elkészített bútorokkal úgyis mindig csak a baj van.

A konyhabutorom.hu oldalán kezdtem az egész tervezést. Itt ugyanis nagyon jó tippeket lehet olvasni a konyhabútor kiválasztásával kapcsolatban. Nekem eszembe sem jutott volna, hogy azért mérjem meg a konyhapult magasságát,mert nem vagyunk mind egyforma magasak és lehet, hogy nekem alacsony vagy magas lenne a pult. Nekem csak az volt az eszemben, hogy meg kell mérni, mert félő, hogy a szekrényekkel nem fér be a konyhába, mert magasabb, mint a helye.

Pedig tényleg egyértelmű, hogy nem vagyunk egyforma magasak és a szabvány méret valakinek jó, valakinek nem.

Eleinte előre legyártott bútorokban gondolkoztam, de aztán letettem róla, mert mind annyira egyhangú volt, egyáltalán nem illettek bele a lakásomba, a konyhámba.

A konyhabutorom.hu oldalon olvastam, hogy nem mindegy, milyen anyagból van a konyhabútor, hogy mindenkinek mások az igényei, ezért úgy döntöttem, hogy egy asztalos segítségét is igénybe veszem.

Pontosan elmondtam neki, hogy mit szeretnék, hogy hogyan nézzen ki a bútor, hogy hol mi legyen. Le is rajzoltam neki, de a konkrét számításokat rá hagytam, a matek ugyanis nem az erősségem. A konyha rajzaimból az asztalos végül valódi terveket készített, szerzett lapszabászt is és nekiláttunk az igazi munkának. Tölgyfát választottunk a bútorzat alapjául, ezt is olvastam a konyhabutorom.hu-n.

Én gond nélkül megvettem volna az olcsóbbik fát, mondva, hogy nekem úgyis mindegy, mert le fogom festeni. De nem is a szépségéért választottuk, hanem azért, mert ez sokkal strapabíróbb, jobban ellenáll a konyhában uralkodó sajátos hőmérsékleti viszonyoknak is.

A konyhabútorom a lapszabásztól hozzám került, ahol nekiláttam a munka rám eső felének. Vettem fafestéket, lakkot és különböző motívumokat festettem a darabokra, majd ezeket lelakkoztam és ezek után össze is állítottuk a konyhabútort.

A bútorlap volt még egy nagy dilemma, hiszen itt valóban a megbízhatóság volt az elsődleges szempont. Persze, a legtöbb alkalommal használok vágódeszkát, amikor a pulton dolgozok, de nem akartam olyan rossz minőségű bútorlapot, hogyha esetleg nem veszem elő a vágódeszkát, akkor a késem nyoma benne maradjon a bútorban. Azt is megtudtam, hogy ezeknek a bútorlapoknak a minőségét a faforgács minősége határozza meg, mert ebből vannak préselve.

Nagyon élveztem, hogy a konyhabútorom egy egyedi külsőt kapott. Az asztalos mindenben a segítségemre volt és örülök, hogy nem kellett valami bútorboltban megvennem egy kész konyhát, hanem minden fiók pontosan ott van, ahol annak lennie kell, minden éppen csak annyira magas, hogy elérjem, az egész konyha pontosan az én méreteimre van szabva.

Mellőztük a szabványokat, merészek voltunk és biztos vagyok benne, hogy a világon senkinek nincsen olyan konyhabútora, mint nekem. Az én konyhabútorom egyedi, akár csak én.

Remélem, hogy a lakás felújítása során a többi helyiség felújítása is ennyire zökkenőmentesen fog zajlani, hogy mindenhova sikerül majd valami egyedit csempésznem, hogy a végén az egész lakásnak legyen egy stílusa.

A konyhabutorom.hu tele van nagyon jó összefoglalókkal és tippekkel, remélem a többi szobához is sikerül valami hasonlóan hasznos oldalt találnom, mert nagyon sokat segített a tervezésben és megismertem a lehetőségeimet, a konyhabútor kiválasztásának a folyamatát, a fontos lépéseket, amikre figyelnem kellett.