Egy galériából induló horgászat

A Lehel téri piactól nem messze van egy művészeti szakközépiskola, nem olyan régen tudtam meg, hogy az egyik régi munkatársam ott tanult régebben. Ez csak azért érdekes, mert évek óta a közelben lakom, napi szinten jártam és járok is arra, mégse találkoztunk egyszer sem. Egy galériában dolgoztam, amikor megismertük egymást, ő művészettörténetet tanult. Azóta én már máshol dolgozom, de a barátságunk megmaradt, tartjuk a kapcsolatot és rendszeresen találkozunk.

A napokban küldött nekem egy üzenetet, ezzel a szöveggel: https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/. Nem bántam volna, hogy ha némi kontextus is társul hozzá, mert először azt gondoltam, hogy el akar vinni horgászni, pedig tudja, hogy nem rajongok a dologért.

A kezdeti ijedtségem hamar elmúlt, mert megírta, hogy a galériában dolgozók úgy döntöttek, hogy kikapcsolódnak egy kicsit majd tavasszal, és a horgászatot választották.

Először maguk akarták szervezni a dolgot, de végül arra jutottak, hogy ha egy rendezvényszervező cég intézi a dolgot, az mégiscsak egyszerűbb és szinte biztos, hogy nem történik semmi baki. Ezért esett rájuk a választásuk: https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/.

Több fajta horgászási lehetőség van, de ők az éjszakai süllő horgászatot választották, leginkább a férfi kollégák miatt.

Azt mondta a barátnőm, hogy ez igazából egy csomag, ami magában foglalja a vitorlás bérlést – hiszen a horgászat nem a parton zajlik, hanem kint a vízen -, van benne italcsomag, ami szintén megválasztható. Arról is gondoskodnak, hogy minél nagyobb esély legyen a sikerre, mert egy túravezető kíséri őket, aki elirányítja a horgászókat a süllők „lelőhelyére”. Emellett pedig egy halradar is szerepet játszik az esélyek növelésében.

Még a végén én ott leszek.

https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/