Egy klíma kellett a barátnőm műtermébe

Én mindig csodáltam azokat az embereket, akik tehetségesek valamilyen művészeti ágban, különösen a képzőművészetekben. Persze, minden ilyenhez adottság kell, de az a kézügyesség, ami a festészethez vagy a szobrászathoz kell, szerintem nem tanulható. Egy időben én is rajzolgattam, meg festegettem otthon, és minden elfogultság nélkül mondom, hogy nem lett rossz az eredmény, de nyilván hiányzott belőle valami, ami fontos. Tudom, hogy mindenki másban jó, meg másban tehetséges, de egyáltalán nem bánnám, ha csodásan tudnék rajzolni, mert van egy kis alkotói affinitásom, amit annyira így nem tudok kiélni. De hát, ez legyen a legnagyobb gondom.

Csak így, elég gyakran szoktam irigykedni az egyik barátnőmre, Gabira, mert ő aztán nagyon ügyes. Rajzol, fest, logókat és ruhákat is tervez. Ő igazi művészlélek. Van is otthon egy kis műterme, ami maga a káosz, de nyilván ő így szereti, azt mondja, hogy ha rend van, akkor nem tud alkotni. Viszont, ami nagyon zavarta, az a meleg volt, úgyhogy klíma vásárlásra adta a fejét. Kérdeztem, hogy hogy áll a dolog, és annyit írt, hogy „klíma debrecen”, és hogy nézzem meg én is, mert kedvet fogok kapni egy légkondihoz én is.

A klíma debrecenhez tartozó linket is elküldte természetesen, és hát mivel eléggé kíváncsivá tett, meg is néztem. És egyből azt tapasztaltam, hogy ez egy különleges weboldal, vagyis inkább a szolgáltatás az, ami érdekes, mert nem csak, hogy klímát lehet vásárolni, de még be is szereli azt a szolgáltató. Nem sok ilyenről hallottam még, az biztos, és bevallom, hogy nekem egyből szimpatikus lett a dolog.

Láttam, hogy több klíma akciójuk is van, és minden termék esetében fel vannak tüntetve az árak, amik már a szerelés díját is tartalmazzák. kapható például Bosch klíma, Cascade klíma, LG, és Rcool márkájú légkondi is. Az árak pedig tényleg akciósak, ugyanis, ahogy néztem, a legolcsóbb klíma 210.000 forintba kerül, de hangsúlyozom, hogy ebben már a szerelés költségei is benne vannak.

Kérdeztem Gabit, hogy ő melyiket választotta, és mi alapján. Azt válaszolta, hogy sorsolt, mert nem tudott dönteni: mindegyik klímát felírta egy-egy kis fecnire és kihúzta. Mivel az árak elég hasonlóak az összes berendezésnél, így nem nagyon tudott dönteni, ezért inkább a szerencsére bízta a dolgot.

Erről az oldalról az is kiderül, hogy a cég nem csak klímát árul „ajándék” szereléssel, de külön is létezik náluk ez a szolgáltatás (mármint a beszerelés), továbbá foglalkoznak még klímarendszerek tisztításával és karbantartásával is, amit minden klímánál érdemes bizonyos időközönként megejteni, hogy minél tovább és minél hatékonyabban működjön.

Természetesen a minden légkondira van érvényes gyártói garancia, de az akciós kínálatban található olyan is, amire még +5 év kompresszor garancia is jár. Szerintem, ha már klímát vesz az ember, akkor azt érdemes itt megvenni, mert ugyebár a beszerelésre is jár garancia, bárki is csinálja, de sokkal egyszerűbb és kevesebb gonddal jár, ha mind a két garanciát egy helyen lehet érvényesíteni.

Gabi azt mondta, hogy itt a megrendelés folyamatok elég gyorsnak tűnnek, mert a klíma vásárláshoz, és önállóan a szereléshez vagy karbantartáshoz is, található az oldalon egy-egy űrlap, amit gyorsan és könnyen ki lehet tölteni, és a szolgáltató veszi fel ezután az ügyféllel a kapcsolatot. Igazából ez tényleg elég ügyfélbarát megoldásnak hangzik.

Úgyhogy nem is töprengett túl sokat, gyorsan kitöltötte azt az űrlapot, a „klíma debrecen” akcióhoz.