Festői szépségű ligeterdőkben jártam

Nagyon szeretek túrázni, és sikerült most találnom egy olyan oldalt, ahol kifejezetten a Szigetköz és a Csallóköz világát lehet felfedezni.

Szerintem ez a két térség nagyon szép, a háborítatlan természet, a vizek élővilága miatt egészen izgalmas cél lehet egy esetleges túrázás során.

Nem csak külföldön vannak festői szépségű tájak, a szigetközbe mentem a hétvégén, ahol igazán különleges élményben volt részem.

Az egész túrát a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalon találtam. Itt nagyon sok különböző túra van feltöltve, lehet választani, hogy éppen vízitúrához, gyalogláshoz, biciklizéshez vagy városnézéshez lenne kedvünk. Ha meg van, hogy mit szeretnénk, akkor pedig lehet is válogatni az érdekes tájakat bemutató túrák között.

Azért is jó a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldal, mert ide gyakorlatilag bárki feltölthet túrákat, élményeket, programokat, és az érdeklődők pedig tudnak belőle szemezgetni. Nagyszerű kis közösséget épít az oldal és csodás túrákon keresztül mutatja be a térség minden látnivalóját a városoktól kezdve a ligetekig.

Van rajta túrakereső, túraajánló és túratervező is, így akár saját sétákat i tervezhetünk.

Az ajánlatok között mindig ki van írva, hogy mennyire nehéz az adott túra, mennyi idő alatt lehet teljesíteni, milyenek a természeti viszonyok és természetesen minden állomás látnivalói össze vannak szedve.

Én a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalról egy ligeterdőket végigjáró kirándulást választottam, hiszen művészként szerettem volna egy kicsit a természetben barangolni, ihletet gyűjteni az alkotáshoz és csendben piheni távol a tömegtől és a város zajától. Ez sikerült is itt.

Az egész Bodak községből indult, itt kezdődik ugyanis az a gyalog és kerékpárút, ami mentén haladva meg lehet tekinteni a térség legszebb erdőit.

Ezután a Duna által alkotott ártéri terület mocsaras részeit, a kis szigeteket és ezek élővilágát sikerült felfedeznünk. Nagyon sok vízimadarat láttunk, amit imádtam, hiszen nagyon szép maga a hely, egészen mesébe illő. Mintha nem is Magyarországon jártunk volna! Az erdős, mocsaras, lápos vidék nagyon izgalmas, tele van szép növényekkel és állatokkal.

Ezután a Duna-menti tanösvényt néztük végig, és a túra Bős városában ért véget. Itt ettünk egy szuper étteremben, megnéztük az Amade-várkastélyt és kastélyparkot, majd elmentünk a város melletti vízerőműhöz is. Ez is nagyon érdekes volt, hiszen még sosem láttam ilyesmit.

Összességében nagyon élveztem a túrát, ami elég könnyű volt, bár nagyon sokat sétáltunk. Szerencsére elég jó kondiban vagyok, így ez nem okozott nagyobb gondot. De minden kiválasztott túra előtt érdemes megnézni a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalon, hogy mennyire nehéz, mennyire hosszú, hiszen van, aki nem tud egyszerre olyan sokat gyalogolni, és azoknak megterhelő lehet ez is.

Viszonylag sík, könnyű terepen haladtunk, de valamivel több, mint 7 óra volt az egész út, ezt pedig nem bírja mindenki.

Akik nem bíznak magukban, és tudják, hogy nem bírják a hosszú sétákat, az is tud választani a www.cultractive.eu/tura/ajanlo kínálatából, hiszen akadnak itt rövidebb kis túrák is, és akár könnyed városnézések szervezésében is jó tippekkel szolgálhatnak.