Ha a képeimet akarom árulni, akkor megéri Bt.-t alapítani?

Mennyire király lenne, ha a képeimet meg lehetne vásárolni akár online, vagy egy galériában? Milyen jó lenne, ha nem csak a saját képeimet, hanem más fiatal művészek képeit is kiállíthatnám! Jó lenne, ha tudnék festő szakköröket is tartani az érdeklődőknek…

Ez mind csak álom még, de egy barátommal megbeszéltük, hogy az álomból valóságot fogunk csinálni. Mindketten művész lelkek vagyunk, sosem gondolkoztunk igazán a pénzügyeken, cégalapításon, de sosem mertünk igazán belevágni.

Egy művészeti kiállításon találkoztam egy lánnyal, aki könyvelőként dolgozik, sokat beszélgettem vele és ő mondta, hogyha egyszer cégalapításon törnénk a fejünket, akkor szívesen segít nekünk. Ő ajánlotta, hogyha mindenképpen céget szeretnénk, akkor betéti társaságként regisztráljuk magunkat.

Kicsit rizikós, ugyanis ebben az esetben mindig van egy bel- és egy kültag. A beltag teljes vagyonával felel a bt.-ért, míg a kültagnak nincsen ilyen kötelezettsége.

Kicsit rizikós lenne belevágni, ezért még csak gondolkozunk a dolgon, elméleti szinten már megvan, de az anyagi és jogi rész helyett mindketten inkább a cégnéven , a székhelyen és a kis galériánkon gondolkoztunk többet.

A lány, akivel beszéltünk, azt mondta, hogy nézzünk rá a topcegalapitas.eu/bt-alapitas oldalra, mert ha nem is vagyunk képben a cégalapítással kapcsolatban, itt gyakorlatilag mindent megtudhatunk róla. És ha nem vagyunk biztosak a székhelyünkben, akkor is megoldást nyújthatnak, ugyanis székhely szolgáltatásuk is van.

Itt olvastuk azt is, hogy a Bt. alapításánál nincsen meghatározva alaptőke, így nem kell azon agyalnunk, hogy honnan szerzünk hirtelen sok pénzt és nem kell hitelbe vernünk magunkat, azzal tudunk gazdálkodni, amink van.

A topcegalapitas.eu/bt-alapitas oldalon egyébként több szolgáltatást is láttunk. Ez a cég ugyanis nem csak abban segít, hogy mi is megalapíthassuk a saját cégünket, hanem a cég alapítását követően is segédkezik az ügyvitelben, szkennelik a leveleket, irodát biztosítanak az esetleges tárgyalásokhoz, készítenek cégtáblát, konzultációt tartanak.

A székhely szolgáltatással együtt jönnek ezek az extrák, és attól függően alakulnak az árak, hogy hol szeretnénk székhelyet. Budapesten vagy Újlengyelben tudnak nekünk székhelyet biztosítani.

A Budapesti székhely biztosan sokkal vonzóbb lehet, hiszen a fővárosban van, de azt olvastam, hogy Újlengyelben kedvezőbb az adózás.

Ehhez én már sajnos nem értek. A cég már több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik, nekik szerintem mindennaposak a cégalapítások, így biztos, hogy sokkal hatékonyabban le tudják koordinálni a cégalapítás folyamatát, mint ahogyan azt mi valaha is tudnánk. Mivel semmi tapasztalatunk nincsen és nem rendelkezünk semmilyen háttértudással ezzel kapcsolatban, amikor eljön a cégalapítás ideje, biztosan fel fogjuk keresni a topcegalapitas.eu/bt-alapitas oldal csapatát, hogy igénybe vegyük a székhely szolgáltatásukat, meg persze hogy meghallgassuk a tanácsaikat.

A gyakran felmerülő kérdésekre az oldalon is el lehet olvasni a válaszaikat, de nekem egy kicsit többre van ennél szükségem. Lehet, hogy minden hasznos információt leírtak a honlapjukon, de én sokkal jobban szeretem, ha személyesen, vagy telefonon beszélhetek az ügyintézőkkel. Erre is van lehetőség náluk. Azt még nem döntöttük el, hogy személyesen, vagy telefonon keressük meg majd a céget, de biztos, hogy amikor már komolyan gondoljuk a kis cégünk bejegyzését, akkor fel fogjuk keresni őket némi segítség reményében.