Jó ötlet, törött laptop

A galériában, ahol dolgozom, nyílni fog egy új kiállítás kortárs művészet témában. A fényképészet és festészet ötvözésével dolgozik a művésznő, aki nem mellesleg egy kétgyermekes, fiatal és lendületes édesanya. Elképzesztőek a művei, engem azonnal megvett. A héten volt egy megbeszélésünk a kiállítás részleteiről, ahova természetesen vittem a laptopomat is. Utólag belátva ez hiba volt, de most már nincs mit tenni. Támadt egy formabontó ötletem a képek elhelyezésére, és olyan hirtelen pattantam fel az asztaltól, hogy sikeresen lelöktem a laptopomat.

Utána kaptam, de már késő volt, a sarkában betört a képernyő. Mondanom sem kell, hogy az egész napomra rányomta ez a történés a bélyegét. Nem volt nagyon új laptop, de én nagyon szerettem és tényleg mindig vigyáztam rá, erre most meg… Bíztam benne, hogy orvosolható a probléma, így rá is kerestem az interneten, hogy hol tudnám megjavíttatni a Lenovo laptopomat. Ragaszkodtam a márkahű szervízhez, én a gyári dolgokban hiszek, az utángyártott kínai „kicsit nyomd meg erősebben és passzolni fog az” megoldások távol állnak tőlem. Tartottam tőle, hogy mélyen a zsebembe kell majd nyúlnom, ha törésmentes képernyőt szeretnék varázsoltatni a kissé rozzant mostaniból, de még így is jobban megéri, mint venni egy vadiúj laptopot.

Az internetes keresgélésem számtalan eredményt hozott, de a befutó a pcmentor.hu/lenovo-laptop-szerviz-budapest lett. A szerviz oldalát nézegetve egyre biztosabb lettem benne, hogy jó helyen járok és ez a szakértő csapat helyre tudja majd hozni, amit én sikeresen elrontottam. Bevallom, hogy nagyon vonzott a futár opció; vagyis, hogy a cég küld egy futárt, aki elviszi a laptopomat és visszahozza a javítás végeztével. Az árakról is tudtam tájékozódni a weboldalon, nem kis meglepetésemre emberbarát árakkal találkoztam (sajnos ahhoz vagyok szokva, hogy mindennek rendesen elkérik az árát és a minőség sokszor sajnos nem jár együtt az árak színvonalával). Végül személyesen kerestem fel a szervízt, mert útba esett egyik nap és így személyesen is meg tudtam róla győződni, hogy minden rendben lesz a laptopommal.

A laptop leadása után szembesültem vele, hogy a javítás ideje alatt nem igazán tudok miről dolgozni, de óriási szerencsémre az egyik kollégám a galériából felajánlotta a saját régi laptopját. Nem volt egy villámsebes gép, de a célnak megfelelt és nem is kellett sokat használnom, mert néhány munkanapon belül értesítettek, hogy mehetek a gépemért. Egy karcolás, ennyi nem volt a kijelzőjén, gyönyörűen kicserélték az egészet. Nagyon hálás voltam a cégnek, hogy ilyen hamar ennyire profi munkát végeztek. Jövő héten újult erővel megyek a kiállítás egyeztetésére, de valami azt súgja, nemsokára nagyon izgalmas műveket akaszthatunk ki a falra…