Ki ne örülne egy saját grafikával díszített pólónak?

Régi nagy álmom volt, hogy olyan mintákat készítsek, amiket az emberek szívesen megvásárolnának, vagy akár hordanának is. Szerintem minden művész azt szeretné, hogy valakinek a házában megtalálható legyen az egyik képe, vagy hogy egyszer szembe jöjjön valaki az utcán egy olyan vászonszatyorral amin az ő munkája díszeleg.

Persze ez csak akkor tetszene, hogyha az engedélyemet is kérnék a munkáim felhasználásához, nem csak úgy “ellopnák”. Szerencsére nemzetközileg, így hazánkban is egyre jobban terjed az a felfogás, miszerint attól, hogy valamit feltettek az internetre, az még nem lesz közkincs.

Én is fel szoktam tölteni a munkáimat a saját közösségi oldalamra és kicsit rosszul esik, mikor valaki kérdezés vagy forrásmegjelölés nélkül csak kirakja valahova máshova is. Régebben ha ezért szólni mertem, akkor rendszerint azt kaptam vissza, hogy onnantól kezdve, hogy feltöltöttem az internetre, az már közkincs lett.

Egy pár éve kezdődött viszont, hogy sokkal jobban megbecsülik az internetre kitett munkáimat és ha valaki fel szeretné használni az egyik mintámat, akkor megkérdezi, hogy használhatja-e. Ez tűnik persze a normálisnak, de nem mindig volt így.

Ilyenkor mindig nagyon boldog vagyok. Most is volt egy lány, aki rám írt, hogy nagyon tetszik neki az egyik mintám és fel szeretné használni egy pólóhoz, az egyik barátnőjének szeretne egy pólót nyomtatni a lolmarkt.hu segítségével és azt szeretné, ha az én mintámat tehetné rá.

Persze elküldtem neki a mintát vízjel nélkül. Nagyon büszke voltam, hogy van, aki az én rajzomat szeretné magán viselni.

Ezen felbátorodva az egyik barátnőmnek rajzoltam egy vidrát, mert az a kedvenc állata, és én is elvittem ezt a mintát a lolmarkt.hu-hoz, hogy egy pólóra tegyük .

Nem akartam online rendelgetni, ezért elmentem az egyik boltjukba. Az eladók nagyon kedvesen fogadtak és nagy szakértelemmel láttak neki a pólóm elkészítésének is. Nagyjából fél óra múlva pedig már az új, vidrával díszített pólómmal mentem haza, hogy azt becsomagolva másnap a barátnőmnek adhassam a születésnapjára.

Nagyon örültem neki, hogy ilyen hamar elkészítették a pólót, mert szokás szerint egy kicsit későn álltam neki a tervezésnek és a kivitelezésnek is, de a lolmarkt.hu megmentett, a nagy napon pedig oda tudtam adni a pólót ajándékba.

A póló és a minta minősége is nagyon jó. Mindig féltem a saját rajzaimat pólókra tetetni, mert attól féltem, hogy nem lesz elég jó a minősége vagy a felbontása és nem fog jól kinézni. De a lolmarkt.hu ezt is megoldotta, a pólón tökéletesen mutatott a vidra, amit rajzoltam.