Napelem pályázat a művészetért – miért ne?

Egy éve indítottam el a művészeti galériámat falun, és nagyon megtetszett a vidéki élet. Igazán megszerettem a tanyasi létet, az idilli környezetet. Nem zavar senki, körbevesznek a hegyek – gyönyörű tájon sikerült házat vennem. A falu kellőképpen messze van a város zajától, viszont a gyönyörű tájnak köszönhetően kedvelt kirándulóhely a turisták részéről. Ezért úgy gondoltam, összekötöm a hasznossal, és vállalkozásba kezdek. Hobbi szinten régóta festegettem, a táj azonban annyira megihletett, hogy új szárnyakra kapott a képzelőerőm. Jó pár képet elkészítettem, mire bele mertem vágni a vállalkozásba, de nem bántam meg. Művészeti galériát nyitottam a faluban, és azóta is nap mint nap jönnek hozzám a lelkes turistacsoportok látogatásra.

Olyan jól beindult a vállalkozás, hogy azon gondolkodom, ideje lenne korszerűsíteni a kis házat is, amibe a galériát költöztettem. Gyönyörű szép parasztház, de elkéne rá a felújítás. Ha viszont hozzányúlok, akkor szeretném környezetbarát módon tenni. Nemrég olvastam a napelem pályázatról, és ez azonnal megmozgatta a fantáziámat. Annyi önerőm ugyanis van, amennyi szükséges lehet egy ilyen pályázathoz. Jelenleg a Magyar Fejlesztési Bankhoz lehet leadni a pályázatokat. Az elbírálás úgy történik, mint egy hitelkérelemnél. A bank által felsorolt feltételeknek kell megfelelnie, ezek pedig, ahogyan olvasom, nem őrületesen nehezek. Abszolút teljesíthetőek, viszont vigyázni kell: ha bármelyik feltétel nem teljesül, elbukhatjuk a napelem pályázatot.

Tulajdonképpen úgy érzem, ez lenne a nekem való. Hosszú távú befektetés, ugyanis általában 10 év körül szokott megtérülni a befektetés, de nem tervezem elköltözni a tanyáról. Miért ne próbálnám meg? Ti mit tanácsoltok, találkoztatok már napelem pályázattal? Szívesen olvasnék a ti élményeitekről is!